A válogatott kerettag Osváth: Ez felülmúlta minden álmomat

2015-10-01 17:21
Interjú a magyar válogatott szűkített keretébe bekerült Osváth Attilával.

Utoljára Vasas-játékos 2005 decemberében volt a válogatott szűkített keretének tagja. Majoros Árpád pályára is lépett Antigua és Barbuda elleni 3-0-ás győzelmünkkel végződött barátságos mérkőzésen. Most azonban Osváth Attila is bekerült a legjobbak közé.


Gratulálunk! Mit gondolsz, mi miatt kerülhettél be a szűkített 25 fős felnőtt válogatott keretébe?

- Köszönöm szépen. Elsősorban azért, mert az elmúlt hetekben sikerült jó formába kerülnöm a bajnoki mérkőzéseken. Úgy vélem, jól teljesítettem, bizonyítottam a Vasasnál a szakmai stábnak és ez felkeltette a figyelmét Bernd Storck megbízott szövetségi kapitánynak is. Már annak is örültem, hogy a bő 33-as keretnek tagja vagyok, és óriási megtiszteltetésnek tartottam, de a szűk keretbe kerülésem felülmúlta minden álmomat. Remélem, lehetőséget kaphatok, és pályára is léphetek a két előttünk álló Eb-selejtező valamelyikén. Nem vagyok azonban telhetetlen, úgy gondolom, az is hatalmas dolog, hogy idáig eljuthattam 19 évesen.

Nyáron kevesen gondolták volna ugyanis, hogy az akkor még az U20-as vb csapatot irányító Bernd Storck pár hét múlva a felnőtt válogatott kapitánya lesz. Te pedig ennek a csapatnak az alapembere voltál és mind a négy meccset végigjátszottad, nem is akárhogy…

- Igen, bár amikor kiderült, hogy Dárdai Pált a Hertha visszarendeli, már sejthető volt, hogy a vele jó munkakapcsolatban lévő német szakember lehet a következő szövetségi kapitány. Ez kétségtelenül az előnyömre vált, hiszen ismert az U20-as vb-ről. Úgy gondolom, ez is közrejátszhatott abban, hogy beválogatott a bő, azután pedig a szűk keretbe.

Nem annyira közismert rólad, hogy 16 évesen és 132 naposan debütáltál a Veszprém NB-II-es csapatában, amivel a legfiatalabb magyar labdarúgó lettél, aki a felnőttek között pályára lépett a másodosztályban. Ráadásul, ekkor még csatárként jeleskedtél és 17 évesen – az U17-es csapatban - 19 mérkőzésen 73 gólt lőttél. Mikor kerültél hátrébb a védelem jobboldalára?

- Bár Vágó Attilánál – aki Veszprémben volt az edzőm - ritkán játszottam jobboldali védőt, de ez tulajdonképpen az U20-as vb-t megelőző felkészülési meccseken vetődött fel komolyan, és Storck mesternek tetszett ott a játékom, így jobb bekként számított rám Új-Zélandon is. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak korábbi edzőimnek, hogy eljuthattam idáig. A veszprémi évekből Jugovits Lajosnak, Rugovics Vendelnek valamint Vágó Attilának, aki aztán 2014 nyarán amikor Szigetszentmiklósra került, elhívott az NB II-es csapatba is. Emellett hálás vagyok a Vasasnak, hogy fantáziát látott bennem és nyáron szerződést kínált, továbbá Szanyó Károly mesternek is, aki bizalmat szavazott nekem és bátran a kezdőcsapatba tett.

Gratulálunk és minden Vasas-szurkoló nevében sok sikert kívánunk „Osinak” a válogatottban.